VladimirNazor2015

Robotov Djeda Mraz podjelio paketiće učenicima centra Vladimir Nazor iz Sarajeva

28.12.2015.godine, održana je svečana podjela paketića za učenike centra Vladimir Nazor. Kompanija Robot već 15 godina daruje djecu sa posebnim potrebama koji pohađaju školu u centru Vladmir Nazor Sarajevo. Ove godine, prisustvovalo je 186 učenika, koje je kompanija Robot darovala novogodišnjim paketićima.
Svake godine kompanija Robot organizuje mjesec darivanja za djecu širom Bosne i Hercegovine. Posebnu pažnju posvećujemo djeci sa posebnim potrebama i socijalno ugroženoj djeci. Robot je društveno odgovorna kompanija i kao takva, nastoji pomoći svim građanima u Bosni i Hercegovini. Već 15 godina organizujemo veliku zabavu za učenike centra Vladimir Nazor uz prigodan program. Ove godine, osim zabavnih tačaka koje su izveli sami učenici, pripremili smo im druženje uz popularne Minionse, Djeda Mraza i Baku Mrazicu. Moramo priznati da je rad sa djecom nevjerovatan osjećaj i da smo veliki sretnici, jer smo trgovački centar Robot Rajlovac ispunili dječijim osmjehom i iskrenom dječijom srećom.
Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i direktor centra Zlufo Ahmetović. ''U skladu sa politikom društveno odgovornog poslovanja, kompanija Robot zadnjih petnaestak godina završetak poslovne godine obilježava na human način. Kao kompanija koja svoj uspjeh duguje, prije svega, svojim klijentima i zajednici u kojoj posluje, Robot na najbolji način promovira integraciju učenika sa teškoćama u razvoju i učenju u širu društvenu zajednicu dajući priliku učenicima da se predstave kulturno-zabavnim programom zaposlenicima kompanije Robot i svojim roditeljima. Ovo je posebno važno, obzirom da inkluzivni procesi ove populacije učenika zavise od svih subjekata u našem društvu. Ovom podrškom kompanija Robot je pokazala društvenu odgovornost primjerenu lideru na domaćem tržištu.Dugi niz godina kompanija Robot bilježi vrhunske poslovne rezultate, ali to istovremeno znači da su nosioci u postavljanju standarda te u brizi prema društvenoj zajednici u kojoj posluju. – izjavio je Ahmetović.
Kompanija Robot u mjesecu decembru nagradila je i djecu sa posebnim potrebama iz drugih gradova. U okviru projekta ''Djeca su sreća najveća'' posjetili su gradove širom Bosne i Hercegovine, čime su pokazali veliko srce i vjerujemo, donjeli sreću u mnoge domove.

VladimirNazor2015a
Pored tradicionalne zabave u Robotu Rajlovac, svake godine posjetimo i drugu djecu kojoj je pomoć potrebna. Posjetili smo niz gradova i udruženja koji su trebali našu pomoć, te organizovali podjelu paketića u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Bijeljini, Banja Luci, Prijedoru, Čapljini, Ljubuškom, Gračanici, Srebrenici, Bratuncu. Želim naglasiti da smo veliku podršku dobili i od naših poslovnih partnera koji su nam pomogli da ovaj projekat prođe uspješno : Tropik , Menprom, Ledo, Mepas, Intercamp, Megamix, Union foods, Naturavita, Mladegspak, Mališić, Zvijezda,Vindija, Džajić Commerce, Lactalis, Dara, Hoše Commerce, Mik Company.


Akustika

Muzičke linije, DVD Playeri, Auto CD i DVD playeri, Fotoaparati , Kamere, Antene, Monitori...

Alati

Bušilice, Brusilice, Šlajferice, Aparati za varenje, Kompresori, Trimeri, Pumpe, Kopačice, Sitni alati

Auto kozmetika

Oprema za auto, Gume, Mirisi, Lanci, Brisači, Ratkape, Cerade, Akumulatori, Sajle, Trokut

Bijela tehnika

Hladnjaci, rashladne vitrine, Ledomati, Pećnice, Bojleri, Perilice, Kamini, Grijalice, Klime, Ventilatori

Igračke

Dječije igračke, Sportska oprema, Školski pribor, Program za plaže, Muzički instrumenti

Mali kućanski aparati

Blenderi, Sokovnici, Mikseri, Sjeckalice, Pegle, Mikrovalne, Kuhala, Pekači, Friteze

Mesnica

Teletina, Junetina, Piletina, Bravetina, Mljeveno, Marinirano

Motori i bicikli

Čoperi, Skuteri, Četverotočkaši, Tricikli, Veliki bicikli, Dječiji bicikli, Skatebordovi, Role, Kacige, Štitnici

Namještaj

Kuhinje, Dnevni boravci, Dječije sobe, Kreveti, Stolovi, Francuski ležajevi, Fotelje, Kauči, Sprave za vježbanje

Odjeća i obuća

Jakne, Majice, Džemperi, Košulje, Hlače, Suknje, Torbe, Kaiševi, Tene, Cipele, Čizme, Skafanderi

Rasvjeta

Lusteri, Visilice, Plafonjere, Lampe, Vanjska rasvjeta, Refletori, Solarna rasvjeta, Sijelice obične, štedne i halogene

Sanitarije

Tuš kabine, Kade, Ormarići, Monoblokovi, Umivaonici, Bidei, Vodokotlići, Sudoperi, Crijeva

Voće i povrće

Svježe, Sušeno, Konzervirano i Smrznuto voće i povrće